Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή, υπό προϋποθέσεις. Οι ασθενείς μπορούν πάντοτε να περιμένουν επιτυχημένα αποτελέσματα από τη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE, εφόσον αυτή γίνεται από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρό στη μεταμόσχευση μαλλιών. Από ‘κει και πέρα, χρειάζεται υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να περιμένει κανείς μετά από μια μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE όταν γίνεται σε μια κλινική που μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα άριστο αποτέλεσμα.

Μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE

Στην τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE τα τριχοθυλάκια, εξάγονται ένα προς ένα από την δότρια περιοχή μόνιμης τριχοφυΐας. Δεν χρησιμοποιούνται ράμματα. Παραμένει όμως μια μικρή αδιόρατη ουλή μικρότερη από ένα χιλιοστό για κάθε τριχοθυλάκιο που αφαιρείται, που καλύπτεται εύκολα με τα μαλλιά. Ο τρόπος που συλλέγουμε τα τριχοθυλάκια είναι η ΜΟΝΗ διαφορά της τεχνικής FUE από τη μεταμόσχευση με την τεχνική FUT. Η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή και όλα τα άλλα βήματα και στις 2 τεχνικές γίνονται με τον ίδιο τρόπο.

Μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE στην Anastasakis Hair Clinic: Πριν την επέμβαση

Το πρώτο βήμα είναι η σωστή και λεπτομερής διάγνωση. Δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι κατάλληλοι για την μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE! Κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης, που γίνεται μόνο από τον Dr. Αναστασάκη, ο ιατρός θα εξετάσει λεπτομερώς το ιστορικό της τριχόπτωσης, καθώς και τη συνολική κατάσταση του τριχωτού στη δότρια και στη λήπτρια περιοχή. Ακολουθεί πυκνομέτρηση για την εκτίμηση της ποιότητας και της πυκνότητας της δότριας περιοχής.

εξέταση της δότριας περιοχής με proscope

Η μέτρηση αυτή γίνεται με το ειδικό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο HR2 Proscope που διαθέτει το νέο υπερσύγχρονο σύστημα απεικόνισης Aptina ™. Αυτό το σύστημα απεικόνισης επιτρέπει εκτεταμένη ρύθμιση απεικόνισης για εξαιρετική ευκρίνεια και δυνατότητα ροής πραγματικών pixel σε υψηλότερες αναλύσεις. Με απλά λόγια μπορεί να μεγεθύνει με 100% ευκρίνεια περιοχές μικρότερες και από ¼ του εκατοστού και αυτό μας παρέχει τη δυνατότητα εξαιρετικής ακρίβειας στις μετρήσεις της δότριας περιοχής.Τα αποτελέσματα των μετρήσεων, η κλινική εικόνα της αραίωσης, τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια της δότριας περιοχής και οι ανάγκες του ασθενή οδηγούν στην επιλογή της τεχνικής που θα χρησιμοποιηθεί. Το επόμενο βήμα είναι ο σχεδιασμός της μεταμόσχευσης μαλλιών που συνδυάζει τα παραπάνω μαζί με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ασθενή, για ένα απόλυτα φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα.

Παραδείγματα φωτογραφιών με τη χρήση Proscope HR2. Αριστερά απεικονίζεται εικόνα δότριας περιοχής που καταγράφει με λεπτομέρεια αριθμό τριχοθυλακίων, ποιότητα και πάχος τριχών και ποιότητα δέρματος. Στο κέντρο μια εικόνα του νομίσματος του ενός ευρώ φωτογραφημένο από πολύ κοντά με κανονική κάμερα και στα δεξιά εικόνα του ίδιου νομίσματος σε μεγέθυνση από το Proscope HR2 που απεικονίζει με κάθε λεπτομέρεια το εγχάρακτο σχέδιο του νομίσματος, τις αυλακώσεις αλλά και τις φθορές του νομίσματος. 

Ο υπολογισμός του δείκτη κάλυψης Δότριας και Λήπτριας

Η πυκνότητα και το πάχος των μαλλιών είναι δύο σημαντικά κριτήρια, γι’ αυτό και χρειάζεται να τα μετρήσουμε με τρόπο που θα είναι καθολικά αποδεκτός. Ο υπολογισμός του δείκτη κάλυψης χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό μας παρέχει ένα καλό κριτήριο για τις μετρήσεις στην λήπτρια περιοχή, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την εξάντληση της δότριας περιοχής, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που απαιτείται η εξαγωγή μέγιστου αριθμού τριχοθυλακιακών μονάδων.

Χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία όπως μικροσκοπικές κάμερες και ντενσιτόμετρο, καθώς και προηγμένους αλγόριθμους, μπορούμε να επεξεργαστούμε, να αξιολογήσουμε και να μετρήσουμε με σημαντική ακρίβεια το συνολικό αριθμό των τριχοθυλακιακών μονάδων που πρέπει να εξαχθούν από τις βρεγματικές, ινιακή και κροταφικές περιοχές.

Η μέτρηση των τριχοθυλακίων σε κάθε περιοχή μας παρέχει πολύτιμα δεδομένα, όπως για παράδειγμα η ακριβής πυκνότητα τριχοθυλακίων ανά τετραγωνικό εκατοστό, ο αριθμός των τριχοθυλακιακών μονάδων ανά τετραγωνικό εκατοστό, πόσες τρίχες έχουμε και το πιο σημαντικό, το ποσοστό των τριχών ανά τριχοθυλακιακή μονάδα. Είναι κρίσιμο για εμάς να γνωρίζουμε ακριβώς πόσα τριχοθυλάκια μπορούμε να συλλέξουμε από κάθε υποπεριοχή της συνολικής δότριας περιοχής, προκειμένου να εξάγουμε τις καλύτερες δυνατές τριχοθυλακιακές μονάδες, δηλαδή αυτές με τις περισσότερες τρίχες. Και όλα αυτά χωρίς να εξαντλήσουμε τη δότρια περιοχή, εξάγοντας υπερβολικά πολλές μονάδες.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να μετρήσουμε την επιφάνεια του κεφαλιού, καθώς είναι μια τρισδιάστατη δομή με καμπυλότητα σε 3 άξονες. Ωστόσο, χρειαζόμαστε μια ακριβή μέτρηση της καμπυλότητας για να υπολογίσουμε ακριβώς πόσες τριχοθυλάκια χρειαζόμαστε και πού να τα εμφυτεύσουμε για βέλτιστο αποτέλεσμα.

Για να συνοψίσουμε, αρχικά μετράμε την επιφάνεια της δοτριας περιοχής, έπειτα υπολογίζουμε την πυκνότητα και τα χαρακτηριστικά των τριχοθυλακίων και των τριχών σε κάθε μέρος της δότριας περιοχής, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό. Στη συνέχεια, μετράμε την επιφάνεια της λήπτριας περιοχής και τελος, για να έχουμε τα πιο αποτελεσματικά και λεπτομερή δεδομένα και τα πιο ακριβή αποτελέσματα, μετράμε τη μέση διάμετρο των τριχών σε κάθε μία από τις υποπεριοχές της δότριας περιοχής.

Με αυτό το τελευταίο βήμα μέτρησης της διαμέτρου των τριχών, έχουμε όλα τα δεδομένα που χρειαζόμαστε για να υπολογίσουμε ακριβώς την κάλυψη στη λήπτρια περιοχή, ανάλογα με τον αριθμό των τριχοθυλακίων που που θα εμφυτεύσουμε, αλλά επίσης μπορούμε να υπολογίσουμε τον αριθμό των τριχοθυλακίων που μπορούμε να εξάγουμε με ασφάλεια από τη δότρια περιοχή ώστε να μην την εξαντλήσουμε. Η δότρια περιοχή δεν πρέπει ποτέ να δείχνει αραιή και η λήπτρια περιοχή πρέπει να είναι όσο πυκνότερη γίνεται με τον ίδιο αριθμό τριχοθυλακίων.

Η ημέρα της επέμβασης

Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται από τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη μαζί με το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του. Ο ιατρός είναι εκείνος που αναλαμβάνει αποκλειστικά την αξιολόγηση των μοσχευμάτων από τη δότρια περιοχή, τη δημιουργία υποδοχών στη λήπτρια περιοχή ενώ επιβλέπει και όλες τις διαδικασίες που εκτελούνται από τη νοσηλευτική του ομάδα.

Εξειδικευμένη νοσηλευτική ομάδα

Δεν είναι λίγες οι φορές που ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE περιγράφουν μια διαδικασία που έγινε από 1 ή το πολύ 2 άτομα. Βέβαια, το πιο τραγικό στις συγκεκριμένες αφηγήσεις είναι ότι κανείς από τους 2 δεν ήταν ιατρός!

Η νοσηλευτική ομάδα της Anastasakis Hair Clinic, ασχολείται αποκλειστικά με την μεταμόσχευση μαλλιών. Εκτός από πολυετή εμπειρία διαθέτει γνώσεις που συνεχώς ανανεώνονται με όλες τις τελευταίες επιστημονικά αποδεκτές εξελίξεις στον τομέα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι η εξειδίκευση.

Συγκεκριμένα για τα περιστατικά FUE και ανάλογα με τα τριχοθυλάκια, σε κάθε περιστατικό εκτός από τον ιατρό παρευρίσκονται 6-10 ή και περισσότερες νοσηλεύτριες αν μιλάμε για ένα hyper-mega session.

Αφού ολοκληρωθεί η εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή ακολουθεί η δημιουργία υποδοχών στη λήπτρια περιοχή από τον Dr. Αναστασάκη. Τα τριχοθυλάκια που έχουν συλλεχθεί προετοιμάζονται με τη βοήθεια των ειδικών στερεο-μικροσκοπίων Mantis Vision και παραμένουν εντός πλούσιου θρεπτικού και ενεργειακού διαλύματος μέσα σε ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας ψυχόμενους θαλάμους. Στη συνέχεια το νοσηλευτικό προσωπικό τοποθετεί τα μοσχεύματα σε αυτές τις υποδοχές. Η τοποθέτηση στη λήπτρια περιοχή γίνεται με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων που είναι σχεδιασμένα για την ταχύτερη τοποθέτηση των μοσχευμάτων, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούν των τραυματισμό των τριχοθυλακίων.

Σύγχρονη state-of-the-art εργαλειοθήκη

Αν είχατε να επισκευάσετε κάτι, θα επιλέγατε κάποιον που διαθέτει μόνο ένα σφυρί και ένα κατσαβίδι ή κάποιον που διαθέτει εκτός από γνώσεις και μια πλήρη εργαλειοθήκη;

Μάλλον το δεύτερο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει κι εδώ. Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο ιατρός τόσο για τη συλλογή των τριχοθυλακίων, όσο και για τη δημιουργία υποδοχών και την τοποθέτησή τους, είναι τα πιο σύγχρονα κι εξελιγμένα εργαλεία. Αυτά εξασφαλίζουν τον μικρότερο τραυματισμό της δότριας και της λήπτριας περιοχής καθώς και τη μηδενική μηχανική βλάβη κατά την τοποθέτηση των μοσχευμάτων στη λήπτρια περιοχή.

Η εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή

Η εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή γίνεται με τη χρήση FUE titanium manual punches ή μηχανικών MAMBA punches (Trivellini “flared” και “edge-out”) που αλλάζονται συχνά, ανάλογα με τη σκληρότητα του δέρματος, προκειμένου να είναι πάντα ιδανικές οι συνθήκες χάραξης του δέρματος. Μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά ή εναλλακτικά αμβλεία punches (Harris S.A.F.E™ hexagonal punch). Η διάμετρος των punches κυμαίνεται ανάμεσα στα 0,7mm-0,9mm, ανάλογα με το μέγεθος των τριχοθυλακιακών μονάδων.

συσκευή fue extraction

Η μέγιστη συγκομιδή τριχοθυλακιακών μονάδων είναι περίπου 2000 την ημέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες των ABHRS και ISHRS, προκειμένου να ελαχιστοποιείται ο τραυματισμός των τριχοθυλακιακών μονάδων λόγω χειρουργικής κόπωσης. Ο μέγιστος αριθμός αφαίρεσης τριχοθυλακιακών μονάδων ανά περιστατικό είναι 3500-4000 σε διάρκεια 2 συνεχόμενων ημερών, προκειμένου να αποφευχθεί υπερβολικό αθροιστικό τραύμα του τριχωτού της κεφαλής.

Στη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE τα τριχοθυλάκια συλλέγονται από τη δότρια περιοχή, εντός της ασφαλούς δότριας ζώνης και κατά τέτοιο τρόπο ώστε η δότρια να μην φαίνεται σκοροφαγωμένη, τα σημεία συλλογής να είναι διάσπαρτα και να μην φαίνονται έντονα αν τα μαλλιά κουρευτούν αρκετά κοντά. Στη συνέχεια θα δείτε πως επιτυγχάνεται η επούλωση στη δότρια περιοχή.

Οι υποδοχές στη λήπτρια περιοχή

Μετά τη συλλογή των τριχοθυλακίων ακολουθεί η δημιουργία των υποδοχών στη λήπτρια περιοχή. Για τη δημιουργία των υποδοχών χρησιμοποιούνται sapphire micro-blades πλάτους 0.8-1.0mm και γίνονται με την τεχνική “Lateral Slit” για μέγιστη κάλυψη και φυσικότητα. Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη επιβίωση αλλά και η αισθητική κάλυψη της λήπτριας περιοχής, ακολουθείται μια υψηλής πυκνότητας τοποθέτηση, 40-50 τριχοθυλάκια/cm2. Αυτός ο λόγος πυκνότητας, δίνει ένα πυκνό αποτέλεσμα εξασφαλίζοντας παράλληλα τον απαραίτητο ζωτικό χώρο γύρω από το τριχοθυλάκιο για την υγιή του ανάπτυξη.

Στη συνέχεια η τοποθέτηση των μοσχευμάτων γίνεται με ατραυματικές χειρουργικές micro-λαβίδες ή με αμβλύ implanter, πάντοτε, όμως, σε ήδη υπάρχουσες υποδοχές.

Η βιωσιμότητα των μοσχευμάτων

Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλει στην επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος στη μεταμόσχευση μαλλιών είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητα των μοσχευμάτων. Για να επιτευχθεί πρώτη στην Ελλάδα η Anastasakis Hair Clinic χρησιμοποιεί ειδικό πρωτόκολλο για τη συντήρηση των μοσχευμάτων για όσο διάστημα αυτά βρίσκονται εκτός σώματος. Ο συνδυασμός των ειδικών ψυκτικών σταθμών που διατηρούν σταθερά τα μοσχεύματα στους 6ΟC, μαζί με το διάλυμα HypoThermosol και 10% liposomal ATP® στο οποίο διατηρούνται μέχρι την εμφύτευσή τους, εξασφαλίζουν την απλή, αλλά πολύ βασική αρχή για μια επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών: πήραμε 10 τριχοθυλάκια από τη δότρια, τα διατηρήσαμε επιτυχώς, εμφυτεύσαμε αυτά τα 10 τριχοθυλάκια στη λήπτρια και μεγαλώνουν κανονικά και τα 10!

Μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE στην Anastasakis Hair Clinic: η πορεία της επανέκφυσης

Είναι γνωστό ότι το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών ολοκληρώνεται περίπου σε 1 χρόνο. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι μια μέρα ξυπνάτε και βλέπετε το κεφάλι σας γεμάτο μαλλιά! Τουλάχιστον για όσους εμπιστεύονται την Anastasakis Hair Clinic, η επανέκφυση ξεκινάει από το 2ο κιόλας μήνα, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι εμφανή ήδη στους πρώτους 4 μήνες. Η επανέκφυση των νέων μαλλιών συνεχίζεται σταδιακά μέχρι την ολοκλήρωση του αποτελέσματος, περίπου στους 12 μήνες.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην Anastasakis Hair Clinic ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο επανεξέτασης 1 ημέρα, 3, 5, 8 και 15 ημέρες, 1 μήνα, 9 μήνες και 12 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών. Η επανεξέταση είναι πολύ σημαντική και για τον ασθενή αλλά και για τον ιατρό. Με αυτόν τον τρόπο αμφότεροι έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα της πορείας της μεταμόσχευσης μαλλιών.

εικόνα μετά την εξαγωγή με την τεχνική fue
Εικόνα της δότρια περιοχής αμέσως μετά, την 5η και την 8η μέρα μετά την εξαγωγή με την τεχνική FUE. Με τα πρωτόκολλα ταχείας επούλωσης που ακολουθεί η Anastasakis Hair Clinic ελαχιστοποιείται ο τραυματισμός της δότριας περιοχής. (πηγή: Αρχείο Anastasakis Hair Clinic)

Μπορεί ορισμένοι να έχετε ακούσει για την αρχική τριχόπτωση τον πρώτο καιρό μετά την επέμβαση. Αυτή αναφέρεται ως μια φυσιολογική διαδικασία και μάλιστα αναμενόμενη. Αφού κάνετε τη μεταμόσχευση μαλλιών, πιθανότατα θα παρατηρήσετε οτι οι τρίχες αυτές πέφτουν μετά από μερικές εβδομάδες. Αυτή η πτώση θεωρείται μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης των μαλλιών και τα μεταμοσχευμένα μαλλιά θα αρχίσουν να μεγαλώνουν ξανά μετά από μερικές εβδομάδες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να μην συγχέουμε την φυσιολογική πτώση των μαλλιών, η οποία συμβαίνει συνήθως μετά την επέμβαση, με το shock loss.

Αν όλα τα βήματα της μεταμόσχευσης μαλλιών γίνουν σωστά, και σύμφωνα με τις οδηγίες της σύγχρονης μεταμόσχευσης μαλλιών, να είστε σίγουροι, ότι τα τριχοθυλάκια δεν υφίστανται κανένα σοκ! Ένας έμπειρος ιατρός με τη βοήθεια της εξειδικευμένης νοσηλευτικής του ομάδας θα φροντίσει για το ακριβώς αντίθετο τα τριχοθυλάκια σας να είναι απολύτως «ήρεμα» και η όλη διαδικασία να γίνει με τη μικρότερη δυνατή όχληση για εκείνα.

Συγκεκριμένα πρωτόκολλα για την ταχεία επούλωση της δότριας και της λήπτριας περιοχής όσο και για την ταχύτερη ανάπτυξη των νέων μαλλιών

Στην Anastasakis Hair Clinic υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για όλη τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών, από την πρώτη επίσκεψη, μέχρι και το τελευταίο ραντεβού επανεξέτασης, 1 χρόνο μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών. Στο μετεπεμβατικό πρωτόκολλο περιλαμβάνονται η συνεχής παρακολούθηση μετά την επέμβαση, αναλυτικές οδηγίες, συνεδρίες Laser και ένα ατομικό hair-kit με όσα χρειάζεται ο ασθενής αμέσως μετά την μεταμόσχευση μαλλιών. Επιπλέον για κάθε ασθενή, αμέσως μετά την επέμβαση, ορίζεται συγκεκριμένο άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό που το παρακολουθεί και ενημερώνει τον ιατρό άμεσα για την πορεία του. Έτσι η επικοινωνία με τον ασθενή είναι άμεση και απρόσκοπτη.

αμέσως μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική fue   2 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική fue

5 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική fue   8 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική fue
Για την ταχύτερη επούλωση της δότριας και της λήπτριας περιοχής, αλλά και για την ταχύτερη επανέκφυση των νέων μαλλιών, ο Dr Αναστασάκης χορηγεί συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα και ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες που θα συμβάλουν σε αυτό. Το διάλυμα 10% liposomal ATP® για τη λήπτρια περιοχή, σε συνδυασμό με θεραπεία PRP και συνεδρίες laser Capillus 272 OfficePro LLLT (Low Level Laser Therapy) συμβάλλουν στην καλύτερη επούλωση της δότριας αλλά και της λήπτριας περιοχής, καθώς και στη γρηγορότερη έκφυση των μοσχευμάτων.

Όλα αυτά στην Anastasakis Hair Clinic παρέχονται χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση γιατί αποτελούν μέρος των διαδικασιών και των υπηρεσιών που προάγουν και επιφέρουν ταχύτερα και καλύτερα αποτελέσματα στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Τελικά τι να περιμένει κάποιος μετά από τη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE;

Η απάντηση στο αρχικό ερώτημα, τι να περιμένει κάποιος μετά από τη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE είναι εξαιρετικά απλή! Εάν αυτή γίνει από έναν εξειδικευμένο ιατρό και την έμπειρη ομάδα του, δύο πράγματα μπορεί να περιμένει:

  • Επανέκφυση πάνω από 98%, ελάχιστος τραυματισμός στη δότρια και φυσικά τον ιατρό και όλη τη νοσηλευτική ομάδα της κλινικής να είναι συνεχώς δίπλα του πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών – με τακτικούς επανελέγχους.
  • Το τελικό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών θα είναι πυκνό και απόλυτα φυσικό, ώστε κανείς να μην καταλαβαίνει ότι έχετε κάνει επέμβαση!

Είναι η τεχνική FUE η κατάλληλη για εσένα; Έχεις απορίες σχετικά με το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών; Κλείσε εδώ online ραντεβού για να σε κατατοπίσουμε!

 

0